Llotja – Ullastret / Baix Empordà

Llotja – Ullastret

Situació: A Ullastret, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XIV  - Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat:  Bo. Lliurament accessible.

Altres noms: Plaça Coberta -  (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 04/01/2017:

Senzill de localitzar: al carrer Major, que també se'n diu carrer dels Bous. Al davant hi ha un tram de les muralles d'aquesta població.

Aparcament als voltants.

“ Descripció

Llotja gòtica formada per dos grans arcs diafragmàtics apuntats, de dovelles ben tallades, sobre pilars adossats, que sostenen una teulada de doble vessants sobre embigat i cabirons.

El recinte cobert, de forma rectangular, s'obre vers llevant en tota l'alçada mitjançant un dels arcs que dona al carrer de l'hospital (paral·lel a la muralla).

A ponent es comunica amb el carrer Major o dels Bous per una petita arcada o portada, de punt rodó amb impostes ornades amb senzilles motllures.

A cada costat lateral, adossats a les façanes, hi ha uns pedrissos d'obra.

A l'angle NE hi ha una vella teiera de forja.

Les façanes de les cases que donen a l'interior de la llotja i algunes d'adjacents, han estat molt malmeses per reformes modernes en llurs obertures. “