La Torreta – Roses / Alt Empordà

Valoració: 4 vots.
espereu…

F O T O S


la-torreta-roses-090729_507bis

la-torreta-roses-090729_510bis

I T I N E R A R I 


Situació: A la vora de Roses (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XVI.

Estat: Bon estat. Dins una propietat privada, una finca rústica.

Altres noms: Coneguda també amb el nom de “La Torre del moro”.

Accés - Visitat el 29/7/2009:

Procedents de Roses i circulant per la carretera GI-614 en sentit Cadaqués, en un lloc (*) determinat (42 17 40 3 11 11), passat el PK 4, a mà dreta, sense cap indicació, trobarem fins a 3 trencalls: El primer i el tercer son vàlids per accedir a una pista sense asfaltar, que rodejada de camps de conreu, ens conduirà en ben poca estona a l’edificació buscada.

El 2º trencall no es vàlid, no té sortida, però al menys ens permet donar la volta còmodament per tornar a entrar a la carretera general.

En realitat, anant en un vehicle convencional, potser seria més aconsellable aparcar una mica més endavant del lloc (*) citat anteriorment, al voral de la carretera i tornar enrere per estudiar aquest trencalls o bé fins i tot millor, fer el camí fins a la torre, a peu, molt propera.

La GI-614 és una carretera bastant concorreguda. Si darrere nostre tenim vehicles, fer “experiments” per localitzar una desviació sense cap indicació por comportar serioses conseqüències.

Si ens passem del punt assenyalat, no ens serà possible canviar el sentit de la marxa fins uns quants km. més endavant ...

L’exploració d’aquesta proposta en el mapa de Google, ens aclarirà bastant el “panorama”.

Localització: N 42 17 35 03 11 12 - Altitud: 91 m.

Altres: Actualment és una coqueta edificació que fa funcions d'ús agrícola. Els arbres fruiters i el terra dels camps que la rodegen es veuen tractats amb força cura, sembla un jardí ...

Edificacions properes: A Roses i rodalies hi ha un munt d’edificacions per descobrir:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Alt Empordà : Veure en un mapa més gran.