La Torre – Bescanó / Gironès

Situació: A la localitat de Bescanó, municipi de la comarca del Gironès (Girona).

Època: Segle XVI (Patrimoni.Gencat)

Estat: Malmesa. Habitada. No és visitable tot i que una senyora gran que hi viu, ens ha permès fer les fotografies exteriors que es veuen en aquest reportatge.

Accés - Visitada el 23/01/2010:

Dins de Bescanó cal localitzar el carrer de Coromina. Al final d’aquest carrer (41 57 40.54 02 44 16.80), on hi ha en un costat un camp de futbol i a l’altre un poliesportiu, neix un camí sense asfaltar que en un curt recorregut ens porta a una petita esplanada que hi ha al davant d’aquesta masia, on hem aparcat.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Bescanó, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“ La Torre (s.XIII)

Casa forta, de planta quadrada, amb finestrals gòtics i romànics a la planta noble. Era residència dels senyors feudals.

Durant el segle XIX els Benages, comerciants i terratinents, prosperen, s'ennobleixen amb casaments (marquès de Garcilán) i títols pontificis (comte de Berenguer). “

Gironès : Veure en un mapa més gran.