Església de Sant Ramon de La Coromina – Cardona / Bages

Església de Sant Ramon de La Coromina – Cardona

I T I N E R A R I

Situació: A La Coromina, una entitat de població del municipi de Cardona, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època:  Segle XIV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Al carrer de l'Església. Senzill de localitzar donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Localització: N 41 54 32.5 01 41 44.6 – Altitud: 397 m.

“ Descripció

Església parroquial de la Coromina. Façana orientada a tramuntana i sense absis, l'església té una sola nau amb una nau lateral a ponent producte d'una ampliació posterior. A banda i banda del presbiteri s'obren dues capelles i el campanar al costat de la façana principal.

Aquesta església ha sofert diverses modificacions que han alterat la seva estructura primitiva.

Notícies històriques

L'església de la Coromina fou bastida al s. XIV. Les primeres noticies documentals de l'església, advocada a Sant Antoni, són dels 1371; sabem que l'any 1401 la construcció del temple encara no era acabada. Aquesta obra, realitzada en diferents etapes, va veure ja al 1500 com, per iniciativa de Joan Calvet, abat de la real de Perpinyà, és construïda al costat de l'epístola, la capella de Sant Pelegrí per iniciativa dels canonge mitjans, fill de la Coromina. L'any 1898, el bisbe de Solsona Ramon Riu la convertí en parròquia i canvià l'advocació a Sant Ramon.”