Església de Sant Martí de Corsavell – Albanyà / Alt Empordà

torre-de-corsavell-090801_513bis

torre-de-corsavell-090801_565bis

torre-de-corsavell-090801_515bis

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del municipi d’Albanyà (Alt Empordà) – Girona. De totes maneres, pel camí hem trobat un cartell informatiu que esmentava aquesta contrada com “Espai d’interès natural de l’Alta Garrotxa”.

Època: Segle XII. Romànic.

Estat: Restaurada, presenta un magnífic aspecte. Un forrellat sense cadenat permet el lliure accés al seu auster interior, sense cap moble. A la capçalera hi ha restes de pintures al fresc.

Una petita colònia de ratapinyades penja cap per vall, del bell mig del sostre de la nau.

Accés - Visitat el 01/08/2009:

Procedents de Sant Llorenç de La Muga i circulant per la carretera GI-511 en sentit Albanyà, arribats a aquesta població, anem a petar al carrer Maçanet de Cabrenys (42 18 18 2 43 12 - Si feu aquest trajecte, entendreu el sentit de “anar a petar”), on comença el present itinerari.

Fins arribar al nostre destí circularem durant uns 8 km. per una carretereta de muntanya, a vegades asfaltada i sovint  no. Tot i que hem fet aquesta excursió en un cotxe convencional, lleugers d’equipatge i sols dues persones, potser caldria que cadascú es plantegés l’oportunitat de fer-ho. Segurament els pneumàtics, els amortidors i sobre tot els baixos del vostre cotxe us ho agrairan. Evidentment amb un vehicle tot terreny la cosa canviaria ...

Durant el recorregut trobarem dues desviacions, cap a l’esquerra, ambdues (42 18 53 2 42 13 i 42 18 59 2 40 49), amb indicacions per anar a Sant Miquel de Bassegoda, cap a on ens dirigirem.

Finalment arribem a una desviació, on un altre cartell informatiu ens dirigeix cap a l’esquerra, amb destinació a Sant Martí de Corsavell.

Aparquem el cotxe al voral de la carretera ( 42 18 48 2 40 27) i continuem a peu per una pista que descendeix suaument.

Al cap d’un quart d’hora arribem a les restes que buscàvem