Església de Sant Jaume de la Móra – Granyanella / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A La Móra, entitat de població de Granyanella, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Protecció: No hi consta  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.

La trobarem a la plaça del castell.

Església situada a l'entrada del poble, al costat de l'antic fossar.

A la façana hi trobem la porta d'accés amb arc de mig punt adovellat i decorada amb una arquivolta, damunt de la qual hi trobem un ull de bou i un campanar de cadireta de tres ulls de grans proporcions respecte a la resta de l'església.

Encarat a l'est, ens apareix l’absis de l'església de planta semicircular i amb la presència d'una finestra amb un arc de mig punt monolític.

El mur de està format per carreus irregulars i amb coberta a dues aigües.

Pel que fa al seu interior, està coberta per volta de canó rebaixada i amb petxines, reforçada per dos arcs torals, i amb l'absis cobert amb volta de quart d'esfera. A banda i banda, s'obren dues capelles mitjançant arcs de mig punt rebaixats.

L'indret on es troba situada aquesta església el trobem documentat des del 1120.”