Església de Sant Grau – Caldes de Malavella / Selva

I T I N E R A R I

Situació: A Caldes de Malavella, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva (Girona).

Època: Segle XII – Estil: Obra popular - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament pels carrers dels voltants.

Accés – Visitada: 09/09/2008:

La trobarem al carrer Sant Grau.

Petita església situada al turó de St. Grau, al nucli urbà.

Té una nau i dues petites dedicades a St. Grau i a Nostra Senyora del Remei. Coberta a doble vessant amb viga carenera perpendicular a la façana de teula àrab. El frontispici és asimètric.

Façana en paredat rústic arrebossat. La porta és en arc rebaixat de pedra, i a banda i banda unes finestretes en arc de mig punt (mirant a l'interior veiem des de cada finestra la imatge d'un dels sants als que està dedicada la capella). Sobre la porta hi ha un ull de bou. Asimètricament a la porta un petit campanar de paret. La façana posterior té un paredat de filada amb vuit espitlleres.

Notícies històriques

L'origen de la capella no es coneix, però podria haver format part del castell de Caldes tant per la seva localització, vora les termes on es basteix el castell com també per la configuració del seu mur posterior, de pedra en paredat de filada i espitllera.”