Església de Sant Gabriel de Grions – Sant Feliu de Buixalleu / Selva

Documentada des del segle XII, l'edifici actual és una obra del segle XIX

I T I N E R A R I

Situació: A Grions, entitat de població de Sant Feliu de Buixalleu, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de La Selva (Girona).

Època: Segle XII - Neoclassicisme“ De l'edificació primitiva no en queda res, ja que ha estat enormement modificada amb el temps. / El temple actual és una obra del segle XIX.” - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant. Hi ha un cementiri al costat.

Senzill de localitzar, donades les reduïdes dimensions del llogaret.

Hi hem accedit des d'un lloc, (41 45 23.1 02 36 19.7) situat a tocar de la fita del PK nº 8 de la carretera GI-553, on hi ha una sortida, (Quasi al davant del restaurant Grions), des d’on hem accedit a Grions

Tot el recorregut es fa per terreny asfaltat.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Març 2017):

Edifici religiós situat al barri de Grions, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu.

L'església consta d'una sola nau.

A la façana principal trobem la porta d'entrada amb un arc rebaixat molt pla, i a sobre hi ha un ull de bou. A cada costat de l'ull de bou hi ha una finestra amb arc ogival. El coronament de la façana principal recorda la forma d'un frontó clàssic.

El campanar, adossat a la part esquerra, té una estructura de planta quadrada amb coronament octogonal i quatre obertures en arc de mig punt, a manera de balconada.

Al costat de l'església hi ha la rectoria i el cementiri.

La façana està arrebossada i pintada de color blanc, deixant visible una cadena cantonera de carreus.

Notícies històriques

La primera notícia sobre l'església parroquial de Sant Gabriel de Grions és un document del 1185 en el que s'inclou dins les possessions del monestir de Breda. Aquest fet es confirmà en una butlla del 1246 del Papa Innocenci IV .

De l'edificació primitiva no en queda res, ja que ha estat enormement modificada amb el temps.

El temple actual és una obra del segle XIX.