Església de La Sala – Sant Mateu de Bages / Bages

I T I N E R A R I

Situació: A frec de La Sala, antic casal fortificat del segle XII, en terrenys del municipi de Sant Mateu de Bages, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Romànic - (Patrimoni.Gencat). No hi consta l’època.

Donat que a la pàgina web de Pat.mapa hi consta que “La Sala, mencionada des del segle XII ...“, ens permetem prendre aquesta mateixa data, referida a la domus de La Sala, en relació a la present església.

Estat: Pura ruïna. Com és lògic, és accessible a qualsevol.

Per accedir-hi i per altres informacions, podeu veure visitar la nostra pàgina de La Sala.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Maig 2014):

“ Descripció

"Amb el caràcter de domus se'ns representa La Sala, mencionada des del segle XII i avui -transformada des del segle XVII en una simple casa de camp- en ruïna, bé que amb prou tossa per a mostrar, encara, algunes de les estances.

A la capella romànica, de la Sala - dedicada a la Verge Blanca - rebé culte una imatge d'alabastre, del segle XIV, fa anys desapareguda; ja en els nostres dies, ha desaparegut, també, un dels rústics capitells de la portada, llevat per algun desaprensiu...

La capella està abandonada i amenaça ruïna. L'absis de l'esglesiola demana l'atenció, en particular.”

Bages : Veure en un mapa més gran