Ermita de Santa Anna del Grau – Susqueda / Selva

Situació: En terrenys de Susqueda, municipi de la comarca de la Selva (Girona).

Època: Segle XVII - Obra Popular - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. “... el 1998, amb motiu del 500 aniversari de la seva consagració fou restaurada. No és accessible lliurament. Tot i així, disposa d'un vestíbul, on en cas de tempesta ens hi podrem aixoplugar.

Altres noms: Santa Anna del Mont - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada: 13/04/2017.

El camí que accedeix a Santa Anna és el mateix que el que accedeix al Santuari de la Mare de Déu del Far.

Hem planificat que el punt d’inici d’aquesta localització fos un lloc (0) situat a 42 02 49.6 02 30 39.4, que trobarem entre els PK nº 39 / 38 de la carretera C-153 (Sant Esteve d’en Bas / Els Hostalets d’en Bas / Susqueda), on hi ha el restaurant Coll de Condreu - (Altitud 1.1017 m.), des d'on continuarem per una carretera indicada per anar al Santuari de la Mare de Déu del Far.

Poc abans d'arribar al Santuari, trobarem Santa Anna a l'esquerra de la carretera. Aparcament al voral.

Tot el camí és asfaltat.

(1) - Localització: N 42 01 36.2 E 02 32 00.5 – Altitud: 1.080 m.

Introduint aquestes coordenades a Google Maps, generem automàticament

el següent M A P A del recorregut

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Març 2017):

“ Descripció

La capella de Santa Anna és un petit edifici d’una sola nau i una gran porta d’arc rebaixat format per dos cossos de semblants dimensions, el pòrtic i la capella. La coberta és de doble vessant a laterals i la planta és rectangular.

El pòrtic està cobert amb un sostre de bigues de fusta. Dins hi ha bancs i el portal d'entrada, emmarcat de pedra sorrenca i amb una llinda monolítica datada del 1640.

El conjunt no té campanar i l'aparell constructiu són pedres cantoneres ben tallades de sorrenca i maçoneria arrebossada de calcària desbastada.

Actualment ha estat restaurada i es troba en un estat de conservació molt bo.

Notícies històriques

Aquesta capella, ubicada al peu de la carretera que mena al santuari del Far, fou consagrada l'any 1498.

El 1640 se li afegí un pòrtic d'entrada. EL 1898 patí diverses reformes i el 1998, amb motiu del 500 aniversari de la seva consagració fou restaurada.