Capella de la Verge del Vinyet – Castellví de la Marca / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: A la vora de les Cases Noves de la Riera, petita entitat de població del municipi de Castellví de la Marca (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Ho desconeixem. En qualsevol cas, és una ermita romànica, molt modificada - (Pat.mapa).

Estat: Aparenta un relatiu bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament al costat.

Accés - Visitada el 17/08/2013:

Una mica més endavant del PK nº 6 de la carretera BV-2128, hi ha una sortida a mà dreta, indicada, que condueix ràpidament a aquesta edificació.

A la darrera part de l'itinerari, per arribar-hi hem de trepitjar el pati de la masia coneguda com a Cal Noya o Noia, una edificació del segle XV – (Patrimoni.Gencat), encara habitada.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Agost 2013):

“ Descripció

La capella del Vinyet es troba situada al costat de la masia de Cal Noia, a prop de les Cases noves de la Riera.

És una construcció d'una sola nau, coberta amb volta de canó. Té arcs torals amb impostes i un arc triomfal. La capçalera és quadrada.

La part exterior ha experimentat diverses modificacions. Presenta portal d'accés d'arc rebaixat, adovellat. Hi ha un petit campanar d'espadanya, i la coberta és a dues vessants, de teula àrab.

La capella és d'origen romànic, però en etapes posteriors ha estat molt modificada.”

• A la pàgina web de la Diputació de Barcelona, hi ha un nímia referència dins de la fitxa corresponent a la  masia de Cal Noia.

Altres

Unes vistes d'aquesta contrada