Torre de telegrafia òptica del Puiggraciós – El Figaró / Vallès Oriental

És una edificació del segle XIX

Camí al Santuari de Puiggraciós, des de L'Ametlla del Vallès.

A prop d'arrivar.

Antiga capella de Nostra Senyora de Puiggraciós.

Vistes des de la torre de telegrafia òptica del Puiggraciós. A mitja fotografia, diminuta, minúscula, es veu la silueta del castell de Montmany.

Situació: En terrenys del terme municipal del Figaró (Vallès Oriental) – Barcelona.

Època: Segle XIX. És la torre nº 45 de la línia de torres de Telegrafia Òptica militar,  del ramal de Vic a Barcelona.

Estat: Restaurada, ben conservada. No és accessible lliurament. Aparcament en una esplanada davant del Santuari de Puiggraciós.

Com en altres ocasions, hem aprofitat les virtuts d’un navegador com pugui ser el TomTom.

A Google Earth hem localitzat les coordenades de situació de l’esplanada que hi ha al davant mateix del Santuari del Puiggraciós (41 42 20.75 02 14 50.75), a més de veure-hi alguna fotografia de l’edificació que busquem.

Traslladades aquestes dades al navegador, procedents de Barcelona, ens ha dirigit a través de la carretera C-17 fins a l’Ametlla del Vallès, hem travessat aquesta població i sense cap mena de dubte ens ha plantat al lloc desitjat.

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran