Torre de Fellines – Vilademuls / Pla de l’Estany

És una edificació del segle XIX

torre-de-fellines-090926_511bisblog

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Vilafreser, entitat de població del municipi de Vilademuls (Pla de l’Estany) – Girona.

Època: Segle XIX. És la torre nº 206 de la línia de torres de Telegrafia Òptica del ramal de  Barcelona a la Jonquera.

Estat: Manté les quatre parets en peu. No té sostre. Aparcament al costat mateix.

Altres noms: Fort fuseller, Torre del telègraf.

Accés - Visitada el 26/09/2009:

Circulant per la carretera Nacional II, a l'alçada del punt situat a les coordenades N 42 05 24.25 E 02 53 28.10, hi ha un trencall (a mà esquerra, si es circula en sentit nord) anunciat per anar a una R.C.P. anomenada Mas dels Frares. Prenem aquesta direcció i abans d’arribar a aquesta casa, hi ha una desviació a la dreta per on seguirem i que que ens portarà a la torre en un petit recorregut d'uns 150 metres.

Altres: Desconeixem si anteriorment, hi havia hagut en aquest lloc  una edificació medieval.

Ens complau reproduir textualment una petita informació de la pàgina web de l'Ajuntament de Vilademuls, sobre aquesta edificació:

“TORRE FELLINES

Esta situada sobre un turonet al costat esquerre de la carretera N II en direcció a Figueres a l'altura de la cruïlla que va a Sant Esteve de Guialbes.

És una torre de defensa més moderna que d'altres: tot fa pensar que és del segle passat.

De fet, la gent del país diu que va ser construïda pels carlins i que era utilitzada per ells durant les guerres que porten el seu nom.”

Edificacions properes:

Dins el terme municipal de Vilademuls es poden trobar (Tot i que no estan gens a la vora les unes de les altres ...), les següents edificacions:

MAPA de situació

Pla de l Estany : Veure en un mapa més gran.