Església de Sant Pere – Maldà / Urgell

Església de Sant Pere – Maldà

Església de Sant Pere – MaldàEsglésia de Sant Pere – MaldàEsglésia de Sant Pere – MaldàEsglésia de Sant Pere – Maldà

Situació: A Maldà, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Urgell (Lleida).

Època: Segle XIII – Romànic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Presenta un bon aspecte. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

La trobarem dins de Maldà, al carrer Sant Pere, a la vora de les restes del Castell de Maldà.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

“ Descripció

Edifici d'una sola nau construïda amb grans i lluminosos carreus de pedra amb una estereotomia una mica irregular i cobert amb un sostre a dues aigües.

Interiorment la coberta és de volta de canó reforçada mitjançant quatre arcs torals sospesos sobre quatre falses columnes adossades als murs laterals. Aquests columnes no presenten decoració escultòrica en els seus respectius capitells. Aquests arcs torals es descarreguen en contraforts externs.

Aquesta capella és d'una gran sobrietat constructiva i també decorativa. La façana d'aquesta capella segueix uns esquemes decoratius de gran senzillesa.

La portalada d'accés és formada per una porta adovellada d'arc de mig punt amb un guardapols lateral força sobresortit i sostingut per dues columnes amb capitells ornamentats amb motius vegetals de palmes.

Damunt d'aquesta porta hi ha una obertura d'ull de bou i coronament finalment la part més superior de la façana hi ha un campanar d'espadanya.

Notícies històriques

Documentat al 1154 aquesta capella va passar a formar part de la diòcesi de Vic cap a l'arxiprestat de Tarragona.”