Ermita de la Mare de Déu de les Peces – Alàs i Cerc / Alt Urgell

I T I N E R A R I

Situació: A les afores d'Alàs, població del municipi d'Alàs i Cerc, a la comarca de l'Alt Urgell (Lleida).

Estat: Presenta un relatiu bon estat. No és accessible lliurament.

El dia de la nostra visita hem coincidit amb la presència d'un actiu i animat grup de senyores que procedien a netejar la capella, preparant-la per a un proper aplec i que ens han permés l'accés, a l'interior, tot i que havent-les trobat en plena feina, l'estat de l'ermita no era d'allò més galdós que diguem ...

Altres noms: Església de Santa Maria - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 30/03/2015:

Des del bell mig de la població d'Alàs, des del davant de --> l’Església parroquial de Sant esteve 0 - (42 21 05.8 01 30 29.4), continuant amunt, pel camí de les Peces, sortim del poble, deixant a l'esquerra les darreres cases -1 - (42 21 02.9 01 30 35.2). Al cap de poc sobrepassem, deixant-lo també a l'esquerra, el cementiri de la localitat - 2 - (42 21 04.1 01 30 42.8).

Des d'aquí continuarem ara per un camí de terra, que a dia d'avui és poc recomanable de circular-hi amb vehicle de turisme, (Caldria valorar-ho el dia que ens hi trobem) i que al cap d'un recorregut aproximat d'uns 1.400 metres, arribarem al davant de l'ermita (Uns 20 minuts a peu).

Hem aparcat al voral del camí.

M A P A d'aquest recorregut

Altres: De la pàgina web Pat.mapa. (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

Edifici religiós. D'una sola nau amb absis rodó. Modificat i ampliat pel costat S.

Actualment està cobert amb un embigat a dos aigües que abriga no sols la nau, sinó també l'ampliació.

Construïda amb pedres en filades, de mides molts irregulars. Porta adovellada al frontis. Finestres adovellades de doble esqueixada, una al mig de l'absis i l'altra al frontis, damunt la porta. Torre quadrada de 3,50x2,70mts.adosada al mur N. escapçada.

L'edifici és a 25 minuts d'Alàs, a peu, en direcció S.(hi ha pista de muntanya).”