Capella de Sant Miquel – Aguilar de Segarra / Bages

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Aguilar de Segarra, població en cap del municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Estat: Aparentment, presenta un estat força correcte. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés - Visitada el  05/04/2014:

Des d'Aguilar de Segarra hem anat a trobar la carretera BV-3008, que ve a finalitzar a la vora d'aquesta població i hem agafat la direcció en sentit nord, Fonollosa, però no hem d'arribar-hi.

Entre els PK 21 – 20, trobarem una desviació a la dreta en un lloc situat a 41 45 05.4 01 37 18.9, per on continuarem i de seguida trobarem tres desviacions consecutives a mà dreta, totes asfaltades: hem de continuar per la tercera (Veure mapa).

On neix aquesta tercera, trobarem també una sortida, recte, on desapareix l'asfalt i que seguint-la, ens conduiria a les restes del castell d’Aguilar.

Nosaltres hem de continuar per la dreta, com hem dit, ja sense cap més destorb.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Abril 2014):

“ Descripció

Petit temple de planta rectangular sense absis. La porta d'entrada està situada als peus de l'església, i sobre ella hi ha el campanar d'espadanya. Al mur de migdia hi ha dos grans contraforts en forma de talús.

Notícies històriques

L'església de Sant Miquel, situada al peu de la muntanya del castell d'Aguilar, ara en ruïnes, és documentada des del 1626. De l'any 1936 al 1949, des de la destrucció de la primitiva parròquia d'Aguilar, al castell, fins a la consagració de la moderna església, exercí funcions de parròquia.”