Capella de Sant Esteve – Guimerà / Urgell

Situació: A Guimerà, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l’Urgell (Lleida).

Època: Segle XIV – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Visitable. A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, es diu que ”Aquesta petita capella es troba sempre oberta al visitant.”  I efectivament: un dimarts, feiner, per la tarda, ¡ estava oberta !

La trobarem al carrer de la Capella.

Dins de Guimerà, hem aparcat el cotxe al voral del carrer carretera de Tàrrega, en un punt situat a 41 33 49.7 01 11 07.5. En una banda d'aquest carrer hi trobem el començament del carrer de la Font.

Hem pujat a peu per aquest vial i a la segona travessia a la dreta, ja hem localitzat la capella que buscàvem.

Localització: N 41 33 51.3 E 01 11 08.8 - Altitud: 535 m. aproximadament

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2015):

Capella de dimensions reduïdes.

La seva façana exterior és molt modesta, marcada per la verticalitat del campanar d'espadanya d'un sol arc de mig punt amb una campana. Aquest campanar es troba gairebé inserit a la casa del davant de la capella, Cal Manseta.

La capella es caracteritza per tenir una planta basilical de nau única amb un absis poligonal. A banda i banda s'obren quatre capelles laterals. Al mur que fa de capçalera de l'església s'hi localitzen les obres de renovació que l'església va patir al segle XVIII. Aquesta petita capella es troba sempre oberta al visitant.

Notícies històriques

Aquesta capella antigament complia les funcions de capella de l'Hospital de Guimerà. En el Capbreu del 1608, la capella de Sant Esteve es coneix com el carrer de l'Hospital Nou.”

Altres

Unes vistes de Guimerà