Pont del Diable – Torà / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Torà, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: No consta – (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat.  Avui en dia, no s'utilitza, entre altres raons, perquè no hi ha cap accés als extrems.

Accés – Visitat:

Hem sortit des de Torà, des d’un lloc (41 48 31.7 01 24 11.7) a tocar del PK nº 23 de la carretera C-1412-a -  (Ponts / Calaf), confluència amb el carrer que al mapa de Google s'identifica com a carrer de Palouet. Hem continuat per aquesta darrera via.

Poc més endavant, a 41 48 25.0 01 23 53.0 prenem una sortida a mà dreta. No hi ha cap indicació. Entrem a un camí de terra perfectament transitable pel que circularem durant una distància aproximada d'uns 1600 metres fins arribar al nostre destí.

Durant la propera part del trajecte sols trobarem una sortida (41 48 35 01 23 07.5) de la carretera, a mà dreta, que obviarem. També hem trobat dos indicadors, el darrer quan ja hem arribat a destí, situat al davant del pont, que de fet, pràcticament no és visible amb antelació des de la carretera.

Hem aparcat al voral del camí i hem baixat tranquil·lament a la llera del torrent per un curt i discret camí.

La introducció a Google Maps de les coordenades anteriors, proporciona la confecció automàtica del següent

M A P A del recorregut

Localització:  N 41 48 28.8 E 01 22 53.1 – Aquestes dades son aproximades. No podem precisar sobre el Mapa de Google la posició exacta, no el “veiem” - Altitud: 431 m.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Gener 2016):

Pont del diable-aqüeducte.

Arc gòtic tot de pedra,situat en un barrancada, o rasa no dona indicis de que sigui un aqüeducte. Riera Torrent o Rasa de Pompuries afluent del riu Llobregós.”