Torres de defensa del Mas Mont-ravà – Alcover / Alt Camp

torres-de-defensa-del-mas-mont-rava-110508_514

torres-de-defensa-del-mas-mont-rava-110508_506

torres-de-defensa-del-mas-mont-rava-110508_512

Situació: A les afores d'Alcover, localitat de l'Alt Camp (Tarragona).

Època: Medieval - Sense estil definit - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Una d’elles perfectament conservada. L'altre sembla una mica deixada. Situades dins d’una propietat privada, però perfectament visibles exteriorment.

Accés - Visitades el 08/05/2011:

Dins d'Alcover hem de localitzar un punt situat a N 41 15 48 E 01 09 57,  on conflueixen els carrers que al mapa de Google s'identifiquen com a Avda. de Mont-ral i carretera de Mont-ral, amb la carretera del Remei.

Per aquest darrer vial continuarem la marxa, seguint indicacions que ens dirigeixen al Santuari del Remei .

Quan arribem a aquesta edificació (41 16 10 01 08 33), la deixem enrere, a mà dreta i continuem recte. En un moment donat trobarem al davant nostre, un cartell indicant, que seguint recte, ens dirigiríem al Mas Mont-Ravà.

Però una evident senyal de tràfic, ens mana que continuem circulant per una desviació a la dreta, i així ho fem.

Al cap de ben poca estona, arribem a la zona coneguda com a Mas de Forès, una extensa finca propietat de l'Ajuntament d'Alcover, molt concorreguda els caps de setmana i ben preparada com a zona de lleure.

Hi ha disposades unes amples zones d'aparcament públic, en forma de terrasses. Aparcarem el cotxe en una de les zones d'aparcament de nivell més inferior possible (41 15 56 01 08 01).

A l'esquerra tenim la imponent edificació coneguda com el Molí d’en Tarrés. Aquí hi ha un camí que baixa, amb un petit tram d’escales, per on seguirem.

De seguida tornem a trobar una altra desviació. Seguim per la dreta, que circula en sentit invers a la marxa. Hi ha un cartell que indica per anar a l'Albiol i un altre al mas Corbella.

En ben pocs minuts arribarem al mas de Mont-Ravà, antic mas fortificat i a les Torres de defensa d'aquest mas.

Altres: També és interessant fer un recorregut pel poble d'Alcover, on es poden veure, entre altres edificacions, restes de les antigues muralles.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

alcover-el-mas-de-fores-110508_502

Quan a l'itinerari diem: "A l’esquerra tenim la imponent edificació coneguda com el Molí d’en Tarrés. Aquí hi ha un camí que baixa, amb un petit tram d’escales, per on seguirem." , ens referim a aquest indret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després, quan diem: "Passem després per sota d’un arc de pedra que sosté un petit aqüeducte i a la sortida trobem dos camins. Continuem pel de la dreta, que baixa.", ens referim a aquesta arcada.

alcover-el-mas-de-fores-110508_507

I finalment, una imatge de la part posterior del Mas, i una vista parcial de l'àrea de lleure.