Torre Guinarda – Corçà / Baix Empordà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Corçà, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Estat:  Bo. Situada dins d'una propietat privada, està habitada. Per fer les fotografies, vàrem demanar permís a un home del mas.

Altres noms: Torre Foixanta - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitada el 01/10/2016:

Punt d’inici: Circulant per la carretera C-66 (Corçà / La Bisbal d'Empordà) i circulant en aquest sentit (direcció sud), en un lloc d'aquesta carretera situat a 41 58 39.9 03 01 33.7, entre els PK 13 / 12, trobarem una doble sortida a mà esquerra, per on continuarem un curt recorregut, que ens situarà al davant de la torre.

M A P A d'aquest recorregut – Distància aproximada: 140 m.

Localització: N 41 58 41.4 E 03 01 39.5 - Altitud  32 m.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2016):

Casal fortificat del segle XV que conserva una torre de planta rectangular.”

• A la vista d'una informació tant minsa, hem buscat quelcom més en altres fonts i hem pogut trobar-ne una a la Enciclopèdia.cat , de la que ens complau extreure el següent text (Octubre 2016):

“ Torreguinarda, Rissec i Santa Cristina

A fora de la vila, a tocar del límit amb el de la Bisbal, hi ha la Torre Guinarda, antic casal fortificat convertit en masia.

És una antiga torre de planta rectangular, on s’afegiren cossos d’edifici i un pis superior d’arcades.

Destaca el portal adovellat damunt el qual hi ha un gran emblema en relleu, una finestra d’arc conopial i una altra de quarterada.

El casal ha donat nom a unes poques masies disperses (Torreguinarda).”