Torre d’Onofre Arnau – Mataró / Maresme

torre-donofre-arnau-mataro-080202_507

Entorn de l'edificació.

torre-donofre-arnau-mataro-080202_514bisblog

torre-donofre-arnau-mataro-080202_518

Restes de la masia del mateix nom.

Darrera, es veu una altra torre, aquesta ja més moderna: una torre de vigilància i prevenció d'incendis.

torre-donofre-arnau-mataro-080202_524

Llevat la opinió d'altres veus més vàlides que les nostres, creiem que podria ser un antic pou de glaç.

torre-donofre-arnau-mataro-080202_531bisblog

Esplèndides vistes des de dalt de tot del turó. Hom diu que hi havia estat el castell de Mata.

Situació: Al municipi de Mataró – El Maresme (Barcelona).

Època: Segle XV (Patrimoni.Gencat).

Estat: Es veu restaurada de fa poc. No és accessible lliurament, una porta de ferro en barra la entrada.

Altres noms: Torre de Can Triter (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 02/2/2008:

Procedents de Mataró, circulant per la carretera BV-5031, en sentit Sant Andreu de Llavaneres, i una vegada sobrepassat el cartell indicatiu del km. 2 d’aquesta via de circulació, a uns 600 metres, a la dreta, hem de trobar un trencall (*), on hi ha uns cartells indicatius: Masia Múgica – Can Molina i altres.

Aquí hi neix un camí de terra, en bones condicions, (41 33 45.21 02 27 44.59), que en un recorregut d’uns 800 metres ens deixarà als peus de l’edificació.

Durant aquest  recorregut, la torre ja és visible. Passarem entre camps de cultiu, hivernacles, i per un pont per sobre de l’autopista C-32. A la fi del camí, podrem aparcar còmodament (41 33 20.93 02 28 05.08) i a continuació, ja a peu, per una pista de muntanya tancada per una cadena, arribarem en dos minuts a l’edificació.

Nota: Si ens passéssim el trencall, ens n’adonaríem en arribar al poc a la Torre de Can Tria de Mata, on a més de poder veure aquesta construcció, podríem girar per tornar al punt desitjat, ara a uns 400 metres, a l’esquerra).

Altres: Des de dalt de tot del turó, es gaudeix d’unes esplèndides vistes.

Després de visitar aquesta edificació, es pot veure també la Torre de Can Tria de Mata. Des del trencall citat anteriorment (*), continuant per la carretera BV-5031, en sentit Sant Andreu de Llavaneres, i a uns 400 metres, trobarem aquesta construcció.

Maresme : Veure en un mapa més gran.