Torre d’Escaló / Pallars Sobirà

Vistes des d'Escaló:  La Torre d'Escaló - Entorn.

Una mica d'informació extreta d'un panell que hi ha davant mateix de l'edificació.

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó que presideix la població d’Escaló, entitat de població del municipi de la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà) – Lleida

Època: Medieval.

Estat: Excel·lent estat. No és visitable lliurament: la porta d’entrada es troba a uns 8 m. del terra. Aparcament  una mica precari a la carretera d’accés.

Accés - Visitat el 05/09/2010:

Des de la mateixa població d’Escaló, des del costat de l’església (N 42.54978  E 1.15567),  cal circular per una carretereta força estreta que s’enfila en direcció a Escart. Molt aviat, a mà esquerra, a tocar d’aquesta carretera veurem l’edificació que busquem.

Localització: N 42.54978 E 1.15567 - Altitud: 887 m.

Altres: Escaló és una vila que encara conserva l'estructura de vila closa, tancada darrere de les muralles i organitzada a partir d'un carrer central. En un extrem del poble, al qual s'hi accedeix des de l'església, hi ha un portal fortificat i una bestorre. A l'extrem oposat s'obre l'altre portal, que donava accés al molí i al safareig. Des de l'interior de la vila closa, a través d'un caminet que s'enfila pel darrere de les cases, es pot pujar a la torre de guaita, situada al damunt del poble.

Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.

Escaló medieval: