Torre d’en Tintorer – Tarragona / Tarragonès

I T I N E R A R I

Situació: A Tarragona, ciutat i municipi del mateix nom i capital de la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: Segle XIV – (Ajuntament de Tarragona). És una torre construïda en època medieval, segons s'esmenta a la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona (Abril 2015):

“Actualment es conserven a Tarragona construccions dels segles XIII i XIV, l'època de més creixement urbà, com són les esglésies de Sant Pau i Santa Tecla la Vella, els porxos del carrer Merceria o parts del sistema defensiu, com les torres de Tintorer o de l'Arquebisbe.”

Protecció: Ho desconeixem.

Estat: Adossada a la muralla romana, presenta un bon estat.

La trobarem al carrer Via de l'Imperi Romà.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Tarragona, ens complau extreure la següent informació (Abril 2015):

“ La ciutat medieval, enclavada a la Part Alta, ja disposava de les muralles romanes. Per tant, només en va ser necessària la reparació i el manteniment. Únicament va caldre fer de nou el tancament meridional.

És el "Mur Vell", del segle XII, que es conserva parcialment en els carrers Ferrers i Enrajolat i en el qual destaquen les torres de Morenes i d'Arandes, que protegien el portal de na Olivera, al començament del carrer Major.

El segle XIV s'amplià el recinte murallat a l'àrea de l'antic circ romà amb la construcció de la "Muralleta", parcialment visible al costat de les voltes de Sant Hermenegild.

Estava reforçada amb diverses torres, però només es conserven les de les Monges i la d'en Tintoré."