Torre d’en Cabirol – Arenys de Mar / Maresme

torre-den-cabirol-arenys-de-mar-071227_501bis

Situació: A la població d’Arenys de Mar – El Maresme (Barcelona).

Època: Segle XVI (Patrimoni.Gencat).

Estat: Molt modificada. De propietat particular. Visible exteriorment.

Altres noms: Torre de Can Cabirol (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 27/12/2007:

Està situada al carrer d’Avall nº 8/10 d’Arenys de Mar. Procedents de la carretera Nacional II, una rotonda situada a 41 34 43.40 02 33 05.97 ens permet l’accés a  Arenys per la seva artèria principal, la Riera del Bisbe Pol, i trobarem que el carrer d’Avall, és el primer carrer a mà esquerra.

Com sigui que és de direcció prohibida, haurem d’aparcar a la citada Riera del Bisbe Pol, on ara hi ha una extensa zona blava, i dirigir-nos a peu,  al nostre destí.

Altres: Al mateix carrer d’Avall, al nº 43, es pot veure una altre torre, la Torre d’en Llobet.

A l’altre costat de la Riera del Bisbe Pol, davant mateix del carrer d’Avall, arrenca el carrer Anselm Clavé, on al nº 23 hi trobarem la Torre del carrer Ample.

Per altra banda, al final del carrer d’Avall, per la part de dalt de tot,  girant a mà esquerra, trobarem el carrer anomenat Camí de la Pietat, que ens conduirà al Cementiri d’Arenys de Mar.

De la pàgina web de l’Ajuntament d’Arenys, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“Al capdamunt del Turó de la Pietat, a ponent de la població, hi ha el cementiri d'Arenys.

És un exemple característic dels cementiris mariners mediterranis. Salvador Espriu va convertir-lo en mite literari amb l'obra poètica Cementiri de Sinera.

A l´interior hi ha alguns treballs escultòrics de notable bellesa,  obra  d'artistes  modernistes de renom com Josep Llimona i Venanci Vallmitjana.

La vista des del cementiri és esplèndida i s'hi poden veure els principals elements i símbols de la geografia arenyenca”

Maresme : Veure en un mapa més gran.