Torre dels moros – Espot / Pallars Sobirà

Des de la carretera, al bell mig de la fotografia, la torre ja és visible.

L'edificació és ben visible des de les cases d'Espot.

La diminuta figura d'una visitant, als peus de la torre, dona una idea de la majestuositat d'aquesta construcció.

Detall.

Detall: porta d'entrada.

Situació: Damunt d’un turó, molt a la vora d’Espot (Pallars Sobirà) – Lleida.

Època: Es suposa que fou bastida entre els segles XI i XIII.

Estat: Actualment es troba en molt bon estat. No és accessible lliurament: la porta d’entrada a la torre està situada a uns 5 metres d’alçada.

Accés - Visitada el 05/09/2010:

Arribats a Espot, travessarem el poble. A l’arribar a les darreres cases, deixarem a la nostra dreta el gràcil pont romànic anomenat de la Capella, i continuarem per l’esquerra. Tot seguit tornem a trobar una altra cruïlla. Deixarem a la dreta la carretera que mena al llac de Sant Maurici i continuarem per l’esquerra, per la carretera indicada per anar a les pistes d’esquí, Espot esquí.

Tot just a uns 200 metres, a la dreta, veurem unes escales de pedra (42 34 33.92 01 05 10.00), sense cap indicació.

Des d’aquí arrenca un corriol ben evident, que fins i tot, en els seus bons temps, havia gaudit d’iluminació nocturna, i que en un suau passeig d’uns cinc minuts de durada ens plantarà davant d’aquesta bonica edificació.

Localització: N 42 34 29.17 E 01 05 08.70 - Altitud: 1.383 m.

Altres: De forma atalussada i visible des de molts punts de la població. Dona la sensació de ser més petita del que en realitat ho és, doncs de lluny la porta d’accés sembla que estigui a nivell del terra.

Arribats al peu de la torre, s’aprecia la seva sòlida construcció. Està envoltada d’una espessa vegetació que fa força difícil l’obtenció de fotografies. És una de les més boniques del Pallars.

Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.