Torre dels moros – Castellfollit del Boix / Bages

Situació: Al terme municipal de Castellfollit del Boix (Bages) Barcelona.

Època: A la pàgina web de l’Ajuntament de Castellfollit del Boix es diu que podria ser una antiga torre de vigilància del segles X-XI.  A la pàgina web de Patrimoni-Gencat es diu que és del segle XVII-XVIII.

Estat: Presenta un relatiu bon estat. No té sostre. Hi ha discretes mostres de que recentment han arreglat algunes escletxes que amenaçaven l’estabilitat d’aquesta construcció, aixecada amb pedres ben tallades i de bona mida. Interiorment accessible. Aparcament al davant mateix.

Altres noms: Torre de moros o Molí de vent.

Accés - Visitada el 17/02/2012:

Procedents de Maians i circulant per la carretera BV-1081 en sentit nord, direcció Castellfollit del Boix, una mica abans d’arribar a aquesta població, entre els PK 0 i 1 d’aquest vial, prendrem una desviació a mà esquerra (N 41 39 33.30 E  01 41 04.44), per on accedirem a un camí de terra, (Camí de Cal Prat) per on continuarem.

A la dreta hi ha un gran dipòsit.

A 41 39 35.02 01 39 49.28 trobarem una desviació a mà esquerra  per on continuarem (Camí de Cal Paleta), fins trobar un altre trencall a mà esquerra (41 39 38.00 01 39 26.00) per on seguirem, fins arribar a la torre. En aquest darrer tram del recorregut, la construcció ja ha estat visible a la llunyania.

En aquest trajecte hi ha alguns cartells indicatius, però no a totes les cruïlles citades. Els noms del vials han estat extret directament de Google Maps, no hi ha cap indicació durant el viatge.

Localització: 41 39 32.15 01 39 19.71. Altitud: 650 m.

Altres: Edificació “difícil” de fotografiar, donat que està completament envoltada de vegetació.

Edificacions properes: Dins el terme municipal de Castellfollit del Boix, podeu trobar varies edificacions, tot i que no precisament a la vora, les unes de les altres. Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

torre-dels-moros-castellfollit-del-boix-itinerari-mapa-google