Torre del Telègraf – Vilassar de Mar / Maresme

És una edificació del segle XIX

I T I N E R A R I

Situació: A Vilassar de Mar, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època: Segle XIX. És la torre nº 51 de la línia de torres de Telegrafia òptica militar, del ramal de Barcelona a la Jonquera, i al mateix temps, la torre nº 216 de la línia de telegrafia òptica civil, de Barcelona a Girona.

Protecció: No hi hem trobat informació - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitada el 30/04/2015:

Al carrer Doctor Masriera nº 16, a Vilassar de Mar. Al davant hi ha la plaça del Pebre. Integrada amb aquesta edificació, hi ha la Font de la Farinera.

• A la pàgina web de Pat.mapa, no hi hem trobat informació (Maig 2015).

“Senzilla i massissa construcció de mitjans del segle XIX, dins un estil neoclàssic primitiu, de parets atalussades de feixuga planta baixa sobre la qual s'alça una nau acabada en un clàssic frontó amb un ull de bou per a ventilació.

Coneguda popularment com la torre del telègraf òptic, hostatjava un heliògraf que produïa senyals lluminosos d'intensitat variable per reflexió dels raigs solars en un mirall pla, generalment mòbil, a més d'altres ginys de senyalització.

L'any 1894 va ser adquirida per l'Ajuntament, que hi instal•là un dipòsit d'aigua i una font pública.”