Torre del Puig – El Vendrell / Baix Penedès

És una edificació del segle XIX

Situació: Al Vendrell, població de la comarca del Baix Penedès (Tarragona).

Època: Segle XIX. Juntament amb la torre del Botafoc, va ser una de les fortificacions construïdes arran de la Tercera Guerra Carlina - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Malmesa, no té sostre i a més presenta un bon esvoranc a la paret. Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 28/04/2007:

Situats en un punt del carrer Jaume Carner (41 12 57.52  01 32 08.17), passem per sota de les vies del tren per un túnel. A l'altra banda, ens trobem situats al carrer Josep Tarradellas (41 12 57.52  01 32 09.69). En una o altra banda d'aquest petit túnel, podem aparcar el vehicle.

La torre ja és perfectament visible. Per una passera de ciment traspassem una riera, on a l'altra costat s'inicia un camí, que en un breu recorregut a peu, ens acosta a la torre que buscàvem.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Març 2020) :

Gran torrassa rodona del segle XIX, construïda en època carlina.

És feta de carreus irregulars lligats amb morter de calç.