Torre del Pla – Lliçà d’Amunt / Vallès Oriental

És una edificació del segle XVIII

I T I N E R A R I

Situació: A les afores de Lliçà d'Amunt, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Oriental (Barcelona).

Època: Segle XVIII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo.

Accés – Visitada el 15/05/2016:

En un punt de la carretera BV-1602 (0) - (El Pla / Lliçà de Vall) – situat a 41 37 22.3 02 14 11.9, confluència amb el carrer que al mapa de Google s'identifica com a camí Can Pujal, prenem una sortida que ens aboca a un camí de terra. Cent quaranta metres més endavant, prenem una desviació, que al cap d'uns cent seixanta metres, ja ens situa al davant de l'edificació que buscàvem, visible amb antelació.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Edifici aïllat de planta quadrada i coberta plana. Composta de planta baixa i dos pisos. La planta noble té obertures de dimensions majors que la planta superior.

A nivell del terrat, l'edificació es corona amb una balustrada i petites torrelles als quatre angles, de caràcter defensiu. A la part nord, sobresurt una torre mirador.

A l'entorn de l'edificació, deixant l'espai lliure, s'hi disposen edificacions auxiliars agrícoles.

L'edificació és una construcció possiblement del s. XVIII o XIX, amb elements de defensa.

En el vol. II dels Castells Catalans apareix la següent cita: "La torre de Licio o de Liciano (hoy desfigurada) es una reliquia de aquella antigua y vasta hacienda. Llamada también Torre del Pla". No hem trobat cap altra referència que confirmi aquesta dada.”