Torre del campanar de Santa Maria de Palautordera / Vallès Oriental

torre-de-lesglesia-sta-maria-de-palautordera-080415_501

Època: Segle XIII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment presenta un bon aspecte. En l’actualitat  fa funcions de campanar.

Situada a la plaça de Santa Maria. Adossada a l’església parroquial de Santa Maria de Palautordera.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Descripció

La torre que resta de l'antic castell de Palautordera està adossat a l'actual església parroquial del municipi, situada a l'entrada del poble, i li fa de campanar.

És una torre de planta circular de considerable alçada. La part superior fou sobrealçada posteriorment amb dos pisos hexagonals amb un finestra d'arc de mig punt de cada cara del cos superior.

La torre està coronada amb una coberta piramidal amb merlets esglaonats. La part rodona té un parament fet amb palets de riera i la part superior és de carreus ben tallats.

Notícies històriques

Hi ha escasses dades del castell de Palautordera. Les primeres referències són del 908 i el 996, en uns documents on s'esmenta la "villa Vitaminea que vocant Palacio". L'any 1045 es torna a esmentar de la mateixa manera.

L'actual església parroquial es va edificar sobre l'antic castell, al segle XVI, fent servir la torre de campanar.”

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran.