Torre carlina – Ascó / Ribera d’Ebre

espereu…

El Castell d'Ascó comparteix el mateix solar amb la Torre Carlina (Torre de telegrafia òptica edificada durant  el segle XIX).

castell-d-asco-080913_551

Vista general, entorn.

castell-d-asco-080913_526

En primer terme, a la dreta, veiem les restes del castell d'Ascó. Darrera, la torre carlina.

castell-d-asco-080913_519

castell-d-asco-080913_547

castell-d-asco-080913_541

Ascó des de la torre.

És una torre d’època carlina.

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó des d’on es domina la població d’Ascó i el riu Ebre (Ribera d’Ebre) – Tarragona.

Època: Segle XIX. Es diu que és una reconstrucció carlina del segle XIX d’una antiga torre àrab.

Estat: Malmesa. No té sostre i li manquen trossos de parets. Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 13/09/2008: Circulant per la carretera C-12, procedents de Mora d’Ebre, entrem a la població d’Ascó i seguirem  recte fins el final, circulant pel carrer anomenat carretera de les Camposines. A la sortida del poble i tot just després de creuar un pont, trobem un trencall a la dreta ( N 41 10 38  00 34 08), amb el següent cartell indicatiu: Pla de Vallxiqué, Escorxador i el Calvari.

Prenem aquesta direcció fins trobar un nou trencall ( 41 10 37 00 34 02) amb la següent indicació: Circumval·lació, Centre Vila, Pla de Vallxiqué, per on continuarem cap a l’esquerra.

La torre ja es visible a dalt, a la nostra dreta. Començarem una suau pujada per una carretera asfaltada, fins a trobar un trencall a la dreta ( N 41 10 41 00 33 24).

Continuarem ara uns 200 metres, fins una petita planura dominada per una gran roca a la nostra dreta, on recomanem aparcar el cotxe: N 41 10 49  00 33 47.

A continuació, ja a peu, seguirem una estona més per la mateixa pista que hem seguit darrerament, fins arribar a un lloc (N 41 10 46 00 33 56), on ja veiem que és possible un còmode accés a les restes de la torre.

Localització: N  41 10 47 E 00 33 56. Altitud:142 m.

Altres: Les restes del castell d’Ascó es troben uns metres més avall de les restes de la torre carlina amb qui comparteix aquest turó.

Ribera d Ebre : Veure en un mapa més gran.