Torre de Salim – L’Ametlla de Mar / Baix Ebre

És una edificació del segle XIX.

castell-de-sant-jordi-dalfama-080209_503

En primer terme, la torre de telegrafia òptica anomenada Torre de Salim. A l'esquerra el Castell de Sant Jordi d'Alfama.

castell-de-sant-jordi-dalfama-080209_504

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Jordi d'Alfama, nucli de població del terme municipal de L'Ametlla de Mar (Baix Ebre) – Tarragona.

Època: Segle XIX. És la torre nº 48 de la línea de torres de Telegrafia òptica del ramal de València a Barcelona.

Estat: Ruïnes, lamentable. Accessible lliurament.

Altres noms: Torreta del Salim.

Accés - Visitada el 09/02/2008:

Aquesta edificació està davant mateix del Castell de Sant Jordi d'Alfama, a tocar del mar. A continuació detallem l'itinerari que ens ha portat a aquesta edificació:

Procedents d'Amposta, circulant per la N-340, en sentit Tarragona, dins del terme municipal de L’Ametlla, en un trencall (Coordenades 40 54 30 00 48 37) a mà dreta veurem un senyal de tràfic indicatiu: LES TRES CALES.  Entrem-hi i ens trobarem circulant per l'avinguda del mateix nom.

Aviat, en una baixada, a mà esquerra veurem entre altres uns cartells que diuen: Oficina d'informació i un altre Restaurant Esmeralda. Caldrà continuar per aquí mateix, per l'avinguda de Calaforn. Passarem primer per un túnel, que travessa l'autopista AP-7, seguit d’un altre que travessa la via del tren.

A la sortida d’aquest darrer, hem de girar a mà esquerra i ja veurem un cartell indicatiu del castell de Sant Jordi. A partir d’aquí, no hi ha pèrdua, doncs a més d'indicacions, ja veurem aquesta  fortalesa al fons, a tocar del mar. Trobarem una ampla zona d'aparcament davant de l'edificació.

Distància des de la N-340 fins aquí: uns 2,5 km.

Localització: Aparcament: 40 54 40 00 49 52 - Del castell: N 40 54 41 E 00 49 55 De la torre de telegrafia òptica: N 40 54 40.46 E 0 49 56.29 - Altitud: uns metres per damunt del nivell del mar.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - Abril 2020:

Hi ha referències bibliogràfiques però no es coneix la seva ubicació.

A llevant del Castell de Sant Jordi d'Alfama hi ha les restes d'una torre de telègraf òptic del segle XIX també anomenada de Salim, que podrien correspondre a aquesta torre.

No hi ha informació.

castell-de-sant-jordi-dalfama-080209_525