Torre dels moros – Peramola / Alt Urgell

Situació: A les afores de Peramola, municipi de l’Alt Urgell (Lleida).

Època:  Edificació dels segles XII-XIII.

Estat: Ben conservada. Interior lliurament accessible, amb el beneplàcit del pagès propietari del terreny que l’envolta, que si bé no està gaire lluny del voral del camí d’accés, cal trepitjar una mica la terra, que pot estar conreada, segons l’època.

Accés - Visitada el  05/02/2011:

L’itinerari proposat és el següent: Procedents de Ponts i circulant per la carretera C-14 en sentit nord, poc abans d’arribar a Oliana, entre els PK 136/137 trobarem una desviació a l’esquerra (42.02764 01.29457) per on continuarem i que mitjançant un pont, creuarem el pantà de Rialb.

Una vegada a l’altra banda del pont, ens hem dirigit per una carretera sense identificar en direcció a Peramola (N’hi han varies en aquest sector).

Per interpretar la següent part del present itinerari es recomana desplegar i estudiar el mapa de Google que hi ha en aquesta mateixa pàgina, a més d’una fotografia - mapa, donat que no és fàcil descriure el proper tram del recorregut.

No hem d’entrar a Peramola. Caldria seguir la continuació “natural” de la carretera LV-5118 (que si que hi entra a Peramola), fins un lloc situat a les coordenades 42.05383 01.2692, on hi ha un trencall a mà dreta, indicat per anar al Barri del Caner i a l’altra banda, un altre trencall, sense cap indicació, que es desdobla en dos camins: transversalment a la carretera l’un i l’altre, el que hem de seguir, que circula uns metres paral·lel a la carretera, en el mateix sentit de la marxa i que al cap de poc torça a l’esquerra, dirigint-se a uns camps de conreu, on al davant ja es veu la torre. Aparquem aquí mateix.

torre-dels-moros-peramola-mapa-1

Detall de la manera d'accedir a aquesta edificació.