Torre de Monnars – Tarragona / Tarragonès

I T I N E R A R I

Situació: A Monnars, entitat de població de Tarragona, ciutat i municipi del mateix nom, capital de la comarca del Tarragonès, i de la província de Tarragona.

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

Al costat hi ha l'Església de Sant Cosme i Sant Damià Època medieval - sense especificar - (Patrimoni.Gencat).

Altres noms: Ca Madró de Monnars - (Patrimoni.Gencat).

La trobarem al carrer Major.

“Descripció

La casa té un portal adovellat i un balcó amb brancals de pedra i llinda gòtica. Al seu costat hi ha un rellotge de sol.

Té adossada una torre defensiva de planta rectangular atalussada (5 x 5 m i 12 m d'alçada). La fàbrica és de maçoneria amb carreus a les cantonades. Es conserva un matacà també de pedra. La teulada és un afegit posterior a la torre.

A l'interior hi ha pintures gòtiques, segurament del segle XIV, que donen idea de l'antiguitat de l'edifici. Tanmateix, va ser reformada cap a l'any 1600.”

Altres llocs :

Al costat de la Torre de Monnars hi ha:

• Església de Sant Cosme i Sant Damià (Església de Monnars).

De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2017):

“ Descripció

Antiga església del poble de Monnars. Presenta una porta d'arc de mig punt, teulada a doble vessant i campanar en espadanya.

Per la seva tipologia és possible que es tracti d'un edifici d'època medieval, reformat posteriorment."