Torre de les Bruixes – Alins / Pallars Sobirà

torre-de-les-bruixes-alins-100911_502

torre-de-les-bruixes-alins-100911_520

Vista d'Alins des de la Torre de les Bruixes.

Situació: Davant de la població d’Alins (Pallars Sobirà) – Lleida.

Època: Es suposa que fou construïda entre els segles XVI i XVIII.

Estat: Aparenta un bon estat. La seva funció principal fou la de colomar i ocasionalment com a torre de guaita, motiu aquest últim que fa que s’inclogui en aquestes pàgines d’edificacions medievals. És perfectament visible des de la carretera general.

És possible l’accés al seu interior, però un cartell en prohibeix el pas,  pel perill que comporta la caiguda de pedres.

Hi ha un altre cartell informant de les dades d’aquesta construcció. L’entorn d’aquesta torre està curosament protegit amb una tanca de fusta.

Accés - Visitat el 11/09/2010:

Abandonem Alins per la carretera L-510, circulant en sentit nord. A les darreries del poble, a la dreta hi ha una zona d’aparcament senyalitzada, on deixarem el vehicle. Durant el pròxim recorregut trobarem petits cartells informatius.

Tot seguit creuarem la carretera i a l’altra banda hi trobem un pont que travessem (42 33 0.32 01 19 05.56),

dirigint-nos a l’entrada principal del càmping Vall Farrera, situat davant nostre, però sense entrar-hi.

Girarem a mà esquerra i continuarem, per un petit corriol que comença aquí mateix i que en bona part del recorregut està acompanyat, a la nostra esquerra, per un petit canal d’aigües saltarines.

En un plàcid recorregut d’uns 10 minuts, sols alterat per dos petits accidents del terreny, arribem a tocar de la torre.

La tanca de fusta que trobem al darrer tram del camí, ajuda als visitants a arribar a l’edificació.

Localització: N 42 32 55.93 E 01 18 51.70 - Altitud: 1.075 m.

Altres pàgines:

• Es recomana una visita a la web de RACO – Revistes catalanes amb accés obert – on  a la pàgina ANNALS – volum 34 (2001), s'ofereix l'oportunitat de veure i/o descarregar un fitxer en PDF(“ El casal i els colomers medievals del Bertran (Albanyà ”), que és un interessant, extens i ben documentat treball sobre les Torres colomer.

Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.