Torre de la Closa – Montbrió del Camp / Baix Camp

I T I N E R A R I

Situació: A Montbrió del Camp, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Època: Segle XIII - “Torre de defensa d'època medieval que va formar part del recinte emmurallat del segle XIV.” - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. És una torre / portal de l'antiga muralla i encara s'utilitza per circular, a peu,  pel carrer de la Closa.

El trànsit amb cotxe, està autoritzat sols pels veïns.

La trobarem al carrer La Closa, que desemboca a la Plaça de la Vila.

Localització: N 41 07 14.7 E 01 00 12.1 - Altitud : 132 m.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2017):

“ Descripció

Antiga torre-portal d'accés al nucli clos de Montbrió i fragment adjacent de muralla integrats a l'ajuntament posteriorment.

La torre té de 5,40 m d'alçada per 4,60 m d'amplada, amb uns murs de 0,90 m de gruix.

S'alça sobre una de les arcades que conformen la façana de l'Ajuntament, coberta amb volta de mig punt i per la qual travessa el carrer de la Closa.

Té la part més alta enrunada, però la façana exterior encara deixa veure el tipus d'aparell que la constituïa, fet amb pedra de mida irregular i sense escairar, lligada amb morter de calç.

A l'alçada del primer pis conserva una finestra, d'arc de mig punt adovellat, brancals també adovellats i ampit de pedra.

Torre de defensa d'època medieval que va formar part del recinte emmurallat del segle XIV.”