Torre de defensa – Les Oluges / Segarra

Situació: Dalt d’un turó que presideix Les Oluges, població i municipi de la Segarra (Lleida).

Estat: Molt malmesa. Lliurament accessible. Boniques i extenses vistes panoràmiques.

D’entrada, cal dir que hem accedit a aquest lloc amb un vehicle tot terreny.

Des del davant mateix de l’església parroquial de Santa Maria de les Oluges (Veure planell), arrenca un carrer que surt de les Oluges.

Aviat la torre ja és visible a la nostra dreta. Al cap de ben poca estona trobarem una sortida d'aquest carrer (N 41 41 50.85 E 01 18 55.70) que accedeix a un camí de terra, que enfilant-se amb decisió per la faldilla de la muntanya, al cap d'uns 300 m. (Distància “raonable”, si es vol fer a peu) ens situarà a l’entrada d'un camp de conreu ( 41 41 55 01 18 52).

Després de donar la volta al cotxe i disposar-lo per la tornada, l’hem deixat aparcat aquí. Tot seguit ens hem disposat a continuar, a peu, per un discret, però evident camí, ben fressat, que també enfilant-se,

en ben poca estona, ens ha conduit a la part superior d'aquesta muntanya, on hi ha la torre que busquem.

Torre de defensa de les Oluges - Itinerari - Captura de pantalla de Google Maps, complementada amb anotacions manuals.

“ Descripció

Restes d’una torre ruïnosa, situada a l’oest del poble de Les Oluges, en la partida nomenada el Molí de Vent.

Es tracta d’una torre de planta circular, abrada amb carreus irregulars, disposats amb filades i rejuntats amb morter de calç, sobre la roca mare.

Malauradament, tan sols es conserva dempeus part de la planta baixa de la torre, sense poder determinar la situació de la primitiva porta d’accés a l’edifici.”