Torre de defensa de l’antic Molí de la Torre – La Bisbal d’Empordà / Baix Empordà

torre-de-defensa-de-lantic-moli-de-la-torre-100522_512

torre-de-defensa-de-lantic-moli-de-la-torre-100522_504

Façana posterior.

Situació: Dins del terme municipal de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) – Girona.

Època: Edificació del segle XV.

Estat: Llevat de la part superior, la resta està molt reformada. Els cos de la torre forma part d’una edificació on a la façana exhibeix amb grans lletres un rètol: “Fàbrica de Harinas, La Torre”.

Accés - Visitada el 22/05/2010:

Procedents de La Bisbal d’Empordà i circulant per la carretera C-66 en sentit Girona, trobarem un trencall a mà esquerra, entre els PK 11/12 (Quasi al davant mateix d’un senyal de tràfic que indica que hem arribat a Corçà), que permet l’accés a un pati on hi ha aquesta construcció, perfectament visible des de la carretera. Podem aparcar en aquest pati.

Altres: Aquesta edificació comparteix espai amb un restaurant ( Bo.Tic)  i amb un local d’exposició d’obres d’un escultor.

Algunes obres d’aquest artista, de mides respectables, es troben escampades pel pati del davant de la torre. Fins i tot una petita estàtua de dona, corona els merlets de l’edificació.

• Castell de La Bisbal
  • Relativament properes hi ha altres edificacions. Vegi’s el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Baix Empordà : Veure en un mapa més gran.