Torre de Castellar del Riu – Castellar del Riu / Berguedà

Torre de Castellar del Riu

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del municipi de Castellar del Riu (Amb capital a Llinars), a la comarca del Berguedà - (Barcelona).

Època: Ho desconeixem, però en qualsevol cas, no deu tenir pas gaires anys ...

Protecció:

Estat: Perfecte estat. De propietat privada. Actualment, a la venda. No és accessible lliurament. Hem aparcat a la vora, al voral de la carretera.

Accés - Visitada el 18/11/2014:

Feia temps que no havíem estat en aquesta zona del Berguedà. Per això, o potser perquè no ens n’havíem donat compte, ens va sorprendre molt veure ara, aquesta edificació.

Havent pres nota mentalment de la teòrica situació d’aquesta torre, en el seu context, ens hi varem dirigir intuïtivament, recorrent aleatòriament els carrers d’aquesta zona, fins a localitzar-la.

Per tornar, també vàrem baixar instintivament, fins a trobar de nou la carretera.

Per aixó, no hem pres nota de la manera d’arribar-hi.

Altres:

• Hem intentat localitzar informació d’aquesta edificació a Internet, i l’únic que hem trobat ha estat el següent: Habitaclia.com

Així doncs advertim a qualsevol persona que disposi d’uns quants dinerets estalviats i sigui un enamorat dels castells, pot fer ara realitat, el somni de la seva vida.

• Com en altres ocasions, documentem aquí una edificació a la que amb el degut respecte, li posem l’etiqueta de “fals castell”.

Aquesta qualificació no ha de ser pas entesa en un sentit pejoratiu. Ens referim a que és una construcció moderna, sense “solera”, sense antiguitat, tot i que, com també en altres casos i en aquest especialment, no deixa de tenir el seu encant.