Torre de Capafonts – Capafonts / Baix Camp

Situació: A Capafonts, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Època: Segle XX

Protecció: No procedeix.

Estat: Perfecte estat.

Accés – Visitada el 21/04/2017:

Senzill de localitzar, donades les dimensions del llogaret. A més la presència d'aquesta torre, no passa gens desapercebuda en el seu entorn, donades les seves dimensions.

Localització: N 41 17 43.6 E 01 01 35.7 - Altitud estimada: 770 m.

Altres: En ocasió d'haver visitat la població de Capafonts, ens va sorprendre molt agradablement la visió d'una torre de la que no en teníem cap notícia.

Repassant les nostres notes, no apareixia cap dada sobre l'existència d'una torre medieval (?)  en aquesta localitat.

Havent contactat telefònicament amb l'Ajuntament de Capafonts, una amable senyoreta ens va confirmar el que ja sospitàvem.

No es tracta d'una torre antiga, convenientment restaurada, sinó d'un dipòsit d'aigua.

De totes maneres, no ens negareu que fa força “patxoca”. Per aquest motiu, i per tal de que ningú es porti a engany, publiquem aquest reportatge.

•  Com en altres ocasions, als efectes de classificació a les nostre pàgines documentem aquí una edificació a la que amb el degut respecte, li posem l'etiqueta de “fals castell”.
  • Aquesta qualificació no ha de ser pas entesa en un sentit pejoratiu. Ens referim a que és una construcció moderna, sense “solera”, sense antiguitat i sense història, tot i que, com també en altres casos, i molt especialment en aquest, no deixa de tenir el seu encant.

És força gratificant caminar una estoneta pels bonics carrers de Capafonts ...