Torre de Cadell – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

torre-de-cadell-bellver-c-101105_701bisblog

torre-de-cadell-bellver-c-101105_505

Situació: En terrenys del municipi de Bellver de Cerdanya (Lleida).

Època: Edificació del segle XVI, sembla ser que va ser casa pairal dels Cadell, llinatge ja conegut i documentat des del segle XIII i força rellevant en aquestes contrades.

Estat: Antic casal fortificat de planta quadrada, de propietat privada, actualment dedicada a usos agropecuaris torre-de-cadell-bellver-c-101105_501bis  , exhibeix tímides senyals de l’anterior existència de garites a les cantonades superiors de l’edificació. torre-de-cadell-bellver-c-101105_507

Accés - Visitada el 05/11/2010:

Procedents de Bellver de Cerdanya i circulant per la carretera LP-4033, en sentit Túnel del Cadí, arribarem a un lloc situat a 42 22 0.80 01 47 47.18, punt quilomètric nº 2 d’aquesta carretera, on trobarem un trencall a la dreta, pel que continuarem.

Al cap de bon poc, a mà esquerra, l’edificació ja és perfectament visible. En un lloc situat a  42 21 24.37 01 47 51.29, abandonem la carretera i ens endinsem per un camí sense asfaltar que en breus instants ens dirigeix al davant mateix de la casa, on hem aparcat.

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.

torre-de-cadell-bellver-c-101105_512