Torre de Bernat de So – Llívia / Cerdanya

torre-bernat-de-so-llivia-101104_503bis

Situació: A la localitat de Llívia (Cerdanya) – Girona.

Època: Segle XIV.

Estat: Ben conservada. No és accessible lliurament. Durant la seva existència, aquesta torre ha estat Casa de la Vila, presó, i fins i tot ha hostatjat l’antiga farmàcia Esteva. Actualment es fa servir com a sala d’exposicions.

Lliure aparcament en una plaça ( N 42 27 56 01 58 56) que trobarem a la part del darrere de l’església.

Accés - Visitada el 04/11/2010:

Senzill de localitzar: al costat mateix de l’església parroquial de Nostra Senyora dels Àngels, edificació del segle XVI, aixecada a sobre d’una altra d’anterior, del segle XIII i que per cert, ha estat una església fortificada. Dues grans torres rodones, atalussades a la base, amb espitlleres, encara donen fe d’aquesta utilització.

llivia-esglesia-parroquial-n-s-dels-angels-101104_517bisblog-520bisblog

La localitzarem al carrer dels Forns, cantonada carrer Colomina. Davant de la Casa de la Vila i del Museu de Llívia.

Localització:  N 42 27 53 E 01 58 55. Altitud: 1.234 m.

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.