Torre d’Ambigats – Barberà de la Conca / Conca de Barberà

Vistes des de la torre: l’autopista AP-2.

I T I N E R A R I

Situació: Dins el terme municipal de Barberà de la Conca, municipi de la Conca de Barberà (Tarragona).

Època: Segle XI.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible. Sols resta la base d’una poderosa torre rodona. No es veuen massa restes als voltants pertanyents a les cases de l’antic poble del mateix nom.

La torre ara vigila el pas dels vehicles per la propera autopista AP-2.

Accés - Visitada el 01/04/2010:

L’itinerari proposat comença a la localitat de Barberà de la Conca, en un lloc a tocar de la carretera T-242, situat a les coordenades 41 24 33.52 01 13 23.02, on s’inicia un camí sense asfaltar (*) indicat amb un cartell, camí a Montblanc,  per on continuarem.

Travessarem un petit pont per sobre d’una riera (Torrent del pont del Patacó). Prendrem la tercera desviació a ma esquerra, a continuació la segona a mà esquerra, i després la primera a mà dreta, ja sense trobar cap més desviació evident fins arribar al nostre objectiu. (Veure amb detall aquest itinerari al mapa Google).

La localització és difícil, doncs la torre està molt amagada entre la vegetació, dalt d’un turó, molt a la vora de l’autopista.

Com a referència visual, val a dir que quan hi estem a tocar, veurem una gran torre de transport d’energia elèctrica en un turó a l’esquerra del camí,

a continuació un petit terreny de cultiu de forma triangular i al següent turó, a mà esquerra, és on hi ha la torre, mig amagada entre la vegetació.

• (*) Nota: La climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació per camins de terra. Cal tenir-ho en compte.
  • També com a referència, donem les dades del lloc on hem aparcat, a sota mateix d’aquest darrer turó : N 41 23 31.88 01 13 59.66

Localització: N 41 23 33.11 E 01 14 01.46 -  Altitud: 473 m.

Altres: A la pàgina web del Consell Comarcal de la Conca de Barberà hi ha una interessant informació sobre la Torre d'Ambigats

Conca de Barberà : Veure en un mapa més gran.