Sant Miquel del castell de Queralt – Bellprat / Anoia

Situació: En terrenys de Bellprat, vila i municipi de la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Època: Segle XI – Romànic – (Wikipedia). No figura a la pàgina web de Patrimoni.Gencat.

Protecció: No figura a la pàgina web de Patrimoni.Gencat.

Estat: Ruïnes. De forma ben precària, encara  manté en peus, l'espadanya.

Altres noms: A la pàgina web de l'Enciclopèdia Catalana l'identifiquen (creiem que erròniament) amb el nom de St. Cristòfol: La capella del castell era l'església de Sant Cristòfol de Queralt, romànica, de la qual només hi ha el mur de ponent amb el campanar d'espadanya”.

Amb el nom de Sant Cristòfol, apareix documentada l’església de Sant Jaume de Queralt a les següents pàgines: Patrimoni.Gencat, Pobles de Catalunya i Wikipedia, entre altres.

Accés - Visitada el 09/09/2007:

Aquesta església està situada al costat de les restes del castell de Queralt. Per arribar-hi i per a altres informacions, els invitem a visitar aquesta pàgina.

Altres: De la pàgina web de Wikipedia (No figura a Pat.mapa), ens complau extreure la següent informació (Octubre 2013):

“ Fou sempre la capella de la fortalesa de Queralt. Depengué de la canònica de Solsona i apareix documentada l'any 1088 en que fou donada a Santa Maria de Solsona junt amb l'església de Sant Cristòfol i la resta d'esglésies a elles subjectes.

L'abandó del castell significà també l'abandó de la capella, de la qual només en resta el mur de ponent, coronat per un campanar d'espadanya d'una obertura rematada per un arc de mig punt adovellat i part de l'escala que hi menava des de l'interior del temple. Dels murs restants, que devien conformar la nau i l'absis, ja no en queda cap traça.”

Anoia : Veure en un mapa més gran