Pont Vell – Capafonts / Baix Camp

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Capafonts, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona). Travessa el riu Brugent.

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Restaurat l'any 2003. Lliurament accessible, a peu.

Altres noms: Pont al Camí Reial - (Patrimoni.Gencat).

Accés – Visitat el 21/04/2017:

El punt d'inici d'avui ha estat un lloc (0) -  (41 17 46.7 01 01 43.0) a les afores de Capafonts, entre els PK 22 / 23 de la carretera TV-7041 (Prades / Capafonts / Alcover), on prenem una sortida d'aquesta carretera. Hi ha un indicador, Barrulles. I és que aquest punt és el mateix punt des d'on es pot accedir a Barrulles).

(1) - Ben aviat trobem una desviació (41 17 52.2 01 01 44.6), i continuem per la dreta. Fi de la coincidència de l'itinerari per anar a l’Ermita de la Mare de Déu de Barrulles.

(2)A 41 17 49.7 01 01 57.3 – Se'ns incorpora un camí per la dreta. Continuem recte.

I ja no tenim res més a detallar fins arribar a destí. No hi ha dificultat en identificar-lo, doncs el camí, pràcticament ens aboca directament al riu.

Aquesta darrera part del camí, des del punt (1) en endavant, l'hem fet a peu, tot xino xano, en un suau passeig d'uns vint minuts.

És pot fer en cotxe ?. La resposta és si, sens dubte. Si examineu el Mapa de Google, hi veureu dos cotxes aparcats. Però en aquest cas, no gaudirem com cal de les boniques vistes que se'ns ofereixen.

I per altra banda, si tenim la mala sort (?) de coincidir durant el recorregut amb un altre cotxe, que ens vingui de cara, maleirem aquesta opció durant tota l'estona que duri el recorregut en marxa endarrere per aquest estret camí ...

(3) - Localització: N 41 17 53.7 E 01 02 18.9 - Altitud : 681 m. És pràcticament impossible identificar-lo al nostre mapa ... la vegetació ho impedeix.

Introduir seqüencialment les dades anteriors a Google Maps, comporta l'emissió automàtica del següent M A P A del recorregut, des del punt (0) al punt (1).

Després, Google Maps no reconeix com a transitable la continuació del camí, i per tant no ofereix l'itinerari complert.

A partir del lloc del mapa, on hi ha la icona de color vermell, girem a la dreta i després ja continuem tot recte fins el pont.

Facilitem a continuació un mapa del recorregut, una captura de pantalla de Google Maps, complementada amb anotacions manuals.

Comprèn des del punt (1) al final.

“Pont d'un arc de pedra.”