Pont romà de la Roqueta – Fontanilles / Baix Empordà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys situats entre Fontanilles i Serra de Daró, ambdós, municipis de la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Època romana - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Per l'edat que té, no presenta mal aspecte. Lliurament accessible.

Accés – Visitat el 19/11/2016:

Punt d'inici: Un lloc situat a 42 01 26.2 03 04 41.4, una carretera asfaltada, sense identificar, entre Gualta i Serra de Daró (Veure Mapa), on hi ha una sortida que ens aboca a un camí de terra.

El pont es troba a escassos metres d'aquesta sortida. (No es veu a la foto de Google Street View  - Quasi quasi, ens el passem quan el TomTom ens ha dit “Ha llegado a su destino”).

Hem aparcat al costat mateix, en una ampla esplanada, de terra.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2016):

“ Descripció

Pont d'un sol arc o arc d'un sol pont, a tocar del poble de Llabià. Està sobre un torrent sec, tocant sobre l'antic estany d'Ullastret, dessecat al segle XIX.

Hom considera que és romà. És situat en l'antic i ja desaparegut camí romà que anava a Ullastret.

Està construït a base d'una volta de pedra posada a sardinell.