Pont del molí de Saleta – Sant Hilari Sacalm / Selva

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Hilari Sacalm, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva (Girona).

Època: No hi figura - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: No hi figura - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ho desconeixem, doncs no l’hem pogut localitzar.

Accés – Visitat: 17/02/2017.

Aquesta vegada ha estat necessari fer servir el mapa del ICG de Catalunya, per obtenir dades.

Hem pogut localitzar la posició del Molí de Saleta, però no la del Pont del mateix nom.

Hem pensat que segurament no estaria lluny del molí, i ens hi hem dirigit amb l'esperança de trobar-lo (fàcilment ?).

Doncs no, no ha estat possible, donat que en aquest paratge la riera d'Osor passa molt enclotada. És força difícil baixar a la llera del riu, donada l'alçada que hi ha en aquest punt des de la carretera, i en qualsevol cas, una vegada a baix, moure's per la riba, no és gens fàcil, com es manifesta en les següents fotografies.

Per altra banda, una considerable extensió de terreny d'aquest paratge està encerclada per una tanca que encara limita més la mobilitat.

Després d'haver estat una estona intentant la localització, sense èxit, hem decidit plegar veles, i cap a casa.

Localització: Coordenades de situació, i dades d'altitud, del molí, obtingudes directament del mapa del ICGC les unes i de Google Earth l'altra.

N 41 54 13.6 E 02 30 01.5 – Altitud: 720 m.

“ Descripció

PONT DEL MOLÍ DE SALETA, sobre la riera d'Osor o riera de la Font Picant. Abans d'arribar a Monsolí, proper a la carretera d'Osor a Sant Hilari Sacalm (A.PLADEVALL)

D'un sol arc, sense baranes, tot de pedra, estrabat a la rocs, avui en dia l'única utilitat és per anar a trobar la carretera tot caminant. Passa per sobre de la riera d' Osor, afluent per la dreta del Ter.”