Pont del Molí de Querol – Castellar de la Ribera / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: A Castellar de la Ribera, una de les quatre entitats de població del municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida). Comparteix veïnatge amb dos ponts més, més nous.

Època: No hi consta - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Transitable, a peu, tot i que actualment no es va enlloc. Aparcament als voltants.

Accés – Visitat el 05/05/2017:

Punt d’inici: Lloc situat a 42 01 33 01 23 59.8 , una sortida de la carretera C-26 (Bassella / Castellar de la Ribera / Solsona), entre els P.K. nº 91 / 92.

Creuem un pont nou i a la sortida trobem l'edifici del Molí de Querol, des d'on ens podem dirigir al Pont del Molí de Querol, molt proper.

Pont de Querol, té tres arcs, pla i tot de pedra, amb tallamars.

Actualment està fora d'ús.

Hi ha un pont nou a tocar per on passa la carretera.

Passa sobre la riera Salada, afluent per l'esquerra del Segre.

Notícies històriques

Pont de Querol a 16 km de Solsona. Té 3 ulls, passa per sobre de la riera Salada. Molt a prop seu hi ha l'antic pont també de tres ulls per on passava el camí ral.

A l'altre part del pont hi ha el molí de Querol, grandiós edifici en gran part de pedra i de molt bon aspecte.”