Pont de Queralt – Vic / Osona

Situació: A Vic, capital de la comarca d’Osona (Barcelona).

Protecció: No consta.

Estat: Perfecte estat. Lliurament transitable, a peu.

Accés - Visitat el 14/06/2008:

Comunica la Rambla del Bisbat i dels Montcada per una banda amb els carrers de la Soledat i de l’Hospital d’en Cloquer per l’altra (nomenclatura del Google Maps).

“ Descripció

Pont de Queralt o de Sant Francesc o de la Calla, segons la denominació popular. Aquest Pont sobre el riu Mèder és el més antic i el més notable dels ponts vigatans.

Va construir-se avançat el segle XI i es troba situat enfront de l'antic portal de Queralt de les muralles de Vic. Sabem que es va restaurar al 1472 al final de la guerra amb Joan II. Al 1769 se li va refer una part de la barana i el 1863 després de l'aiguat fou necessari consolidar les seves pilastres. Poc després del 1840 amb motiu de fer-se la carretera de la ronda que envolta les muralles, es va tapar i suprimir la seva arcada més propera a la ciutat. Finalment calgué fer-li una arcada nova després de la voladura parcial que tingué lloc al 1939 al final de la guerra Civil. (A.PLADEVALL)

Passa sobre el riu Mèder, afluent per l'esquerra del Gurri. Afluent per la dreta del Ter. “

Mostra Osona en un mapa més gran