Pont de les Masuques – Castellet i la Gornal / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: A Les Masuques, entitat de població del municipi de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) – Barcelona.

Època: Obra Popular – No s'esmenta la data (Patrimoni.Gencat). D’una manera molt tímida, a Pat.mapa es diu que “... hi ha traces d’època romana ...” .

Estat: El que vosaltres mateixos determineu, a la vista de les fotografies.

Accés - Visitat el 12/08/2013:

Com sigui que aquest pont està a menys de cent metres de l'església de Sant Esteve de Castellet, us remetem a la nostra pàgina web d'aquesta edificació on trobareu l'itinerari proposat.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Agost 2013):

“ Descripció

Pont de les Massuques. D'un arc, molt baix i estret, sobre un torrent (d'Estadella) a pocs minuts, per un camí carreter, de l'església de Sant Esteve de les Massuques. Sobre el torrent d'Estadella, afluent per la dreta del riu Foix.

Notícies històriques

Revista de Vic, 1980, "Els Vells Pont d'Osona", Origen i classificació dels ponts. "A Catalunya no es conserva cap pont romà sencer." " ... hi ha traces d'època romana en molts ponts de Catalunya ..." " ... i quelcom hi té el de les Massuques a Castellet de Garraf ..." (A. Pladevall).”